Ashwagandha vs Rhodiola: Wat is het beste voor jou?

what is ashwagandha? What is rhodiola?

Samenvatting:

Wat is ashwagandha?

Ashwagandha is een van de belangrijkste adaptogene kruiden in de Ayurveda, een van de oudste holistische Indiase geneeswijzen.

Bekend onder verschillende andere namen, waaronder 'Indiase ginseng' en 'winterkers', is ashwagandha een kleine struik met gele bloemen die inheems is in India en Zuidoost-Azië. Extracten van de wortel of bladeren van de plant worden in veel culturen gebruikt als een adaptogeen.

Potentiële voordelen van ashwagandha voor de gezondheid 

Ashwagandha heeft een scala aan potentiële voordelen, lees verder voor meer informatie. 

1. Mogelijke vermindering van angst en depressie

Mensen met chronische stress namen deel aan een onderzoek uit 2012 waarbij ze 60 dagen ashwagandha innamen. De resultaten toonden een vermindering van 60% van de symptomen van stress, waaronder slapeloosheid, vergeleken met de placebogroep. 

2. Potentiële verbetering van geheugen en concentratie

Ashwagandha heeft gerapporteerde ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Dit betekent dat ashwagandha zenuwcellen in de hersenen kan helpen beschermen tegen stress en schade - wat kan leiden tot verbeteringen in het geheugen en concentratievermogen. 

3. Kan de mannelijke hormonen ondersteunen

Een studie gepubliceerd in 2009 suggereert dat ashwagandha kan helpen om stress te verminderen en het niveau van antioxidanten te verbeteren met een verbeterde algehele spermakwaliteit.

What is ashwagandha?

Wanneer neem je ashwagandha?  

Ashwagandha Wortelextract kan nuttig zijn voor mensen met een drukke agenda.

We raden onze klanten altijd aan om het aanbevolen dagelijkse gebruik niet te overschrijden. Voedingssupplementen mogen niet worden gebruikt als vervanging voor een gevarieerde, evenwichtige voeding. Bewaar op een koele, droge plaats uit de buurt van direct zonlicht en buiten bereik van jonge kinderen.

Wat is Rhodiola?

Rhodiola Rosea heeft verschillende namen, waaronder 'koningskroon', 'gouden wortel', 'poolwortel' en nog veel meer. Rhodiola komt voor in noordelijke gebieden van Europa, Azië en Rusland. 

Potentiële gezondheidsvoordelen van rhodiola: Waar is rhodiola goed voor? 

Net als ashwagandha wordt rhodiola beschouwd als een adaptogeen met een reeks voorgestelde voordelen.

1. Supports the body in times of stress 

Een onderzoek uit 2017 suggereert dat rhodiola symptomen van stress kan verminderen, waaronder vermoeidheid. 

2. Kan helpen bij het behouden van een gezonde bloedsuikerspiegel

Een studie uit 2017 meldde dat rhodiola een nuttig supplement kan zijn voor mensen met diabetes.

3. May aid with mood symptoms 

Een onderzoek uit 2019 suggereerde dat rhodiola de stemming kan beïnvloeden door in te werken op de remming van bepaalde chemische stoffen in de hersenen.

wat is rhodiola?

Wanneer rhodiola innemen?  

Take one Rhodiola Rosea Extract capsule per day. Like all supplements, they should not be used as a substitute for a varied, balanced diet.

Ashwagandha vs Rhodiola: Wat zijn de belangrijkste verschillen? 

Ashwagandha en rhodiola hebben beide adaptogene eigenschappen, die het lichaam op verschillende manieren helpen ondersteunen. Studies suggereren echter dat ashwagandha bijdraagt aan een vermindering van angst en depressie, samen met evenwichtige mannelijke hormoonspiegels, terwijl rhodiola kan helpen om mentale helderheid en fysieke energie te verbeteren. Dus, welke is geschikt voor jou? Vraag advies aan je arts voordat je ashwagandha of rhodiola in je dagelijkse routine opneemt.

Bekijk vandaag nog onze Rhodiola Rosea Extract met foliumzuur en Ashwagandha capsules op de Naturecan website!

Wat is rhodiola?
Wat is ashwagandha?

Houd er rekening mee dat de bovenstaande standpunten zijn gebaseerd op gepubliceerde onderzoeken en geen goedgekeurde gezondheidsclaims zijn. Raadpleeg altijd uw arts of apotheker voordat u deze voedingssupplementen gaat gebruiken, vooral als u medicijnen gebruikt, omdat ze mogelijk niet geschikt voor u zijn.  

Referenties: