10 Top Supplementen voor Anti-veroudering: Wat Werkt Echt?

10 Best longevity and anti-ageing supplements

In de afgelopen jaren is de zoektocht naar een lang leven veranderd van een mythe naar een tastbaar doel, dankzij de vooruitgang in de voedingswetenschap en biotechnologie.

Supplementen voor een lang leven, ooit een nichebelangstelling, zijn enorm in populariteit gestegen door de belofte van een langer en gezonder leven.

Deze gids onderzoekt de beste supplementen voor een lang leven, ondersteund door wetenschappelijk onderzoek en klinische studies, en legt uit waarom deze trend uw aandacht verdient.

Levensverwachting en veroudering begrijpen

Levensduur

Langlevendheid verwijst naar de lengte van het leven van een individu, in het bijzonder de verlenging van een gezond leven tot ver voorbij de gemiddelde levensduur binnen een populatie. Het omvat het langer willen leven en gezond willen blijven, zonder chronische ziekten of handicaps die horen bij het ouder worden.

Wat is levensduur?

De levensduur is de tijd in iemands leven waarin hij of zij gezond is en vrij van chronische ziekten en belangrijke handicaps. De levensduur gaat over de kwaliteit van de geleefde jaren, niet alleen over het aantal jaren. Het is essentieel om te zorgen voor fysiek, mentaal en emotioneel welzijn naarmate we ouder worden, en ons niet alleen te richten op de levensduur.

web11.jpg__PID:d8edffb3-f9ce-4ae0-b965-d1e434a43829

Het verlengen van de levensduur is bedoeld om mensen te helpen langer te leven en een betere kwaliteit van leven te hebben. Dit betekent dat de kans op het krijgen van ouderdomsziekten zoals hartaandoeningen, diabetes en geheugenverlies wordt verkleind.

Er wordt onderzoek gedaan naar manieren waarop mensen langer en gezonder kunnen leven als ze vroegtijdig ouder worden. Dit omvat veranderingen in levensstijl, voeding en het nemen van supplementen. Het doel is om mensen te helpen meer energie en voldoening in hun leven te hebben tijdens het gezond ouder worden.

Wat veroorzaakt veroudering?

Veroudering is een complex proces dat beïnvloed wordt door een combinatie van genetische factoren, omgevingsfactoren en leefstijl. De exacte mechanismen worden nog steeds bestudeerd, maar er zijn verschillende sleutelfactoren geïdentificeerd:

 • Genetische factoren: Telomeerverkorting in chromosomen draagt bij aan cellulaire veroudering.
 • Oxidatieve stress: Onevenwicht tussen schadelijke vrije radicalen en beschermende antioxidanten.
 • Cellulaire veroudering: Verouderde cellen stoppen met delen maar sterven niet af, waarbij schadelijke stoffen vrijkomen.
 • Mitochondriale disfunctie: Verminderde energieproductie in de mitochondriën van de cellen bij het ouder worden.
 • Hormonale veranderingen: Schommelingen in de hormoonspiegels beïnvloeden verschillende lichaamsfuncties.
 • Ontsteking: Chronische ontsteking is gekoppeld aan veroudering en ouderdomsziekten.
 • Leefstijlfactoren: Voeding, lichaamsbeweging en blootstelling aan giftige stoffen hebben invloed op veroudering.
 • Accumulatie van celschade: Cellen stapelen na verloop van tijd schade op, waardoor ze minder goed gaan functioneren.
 • Epigenetische veranderingen: Veranderingen in genexpressie zonder het DNA te veranderen, beïnvloed door omgeving en levensstijl.

Deze factoren dragen gezamenlijk bij aan het complexe proces van veroudering en bieden potentiële aangrijpingspunten voor interventies om veroudering te vertragen en de levensduur te verbeteren.

Er zijn veel verschillende manieren om veroudering aan te pakken, en hoewel supplementatie slechts als een klein onderdeel daarvan moet worden beschouwd, laat interessant onderzoek van de afgelopen jaren veelbelovende tekenen zien.

10 Beste Supplementen om langer te leven

1. Resveratrol

Resveratrol is een krachtig polyfenol en antioxidant dat van nature voorkomt in de schil van rode druiven, bepaalde bessen, pinda's en pure chocolade. Het heeft veel aandacht gekregen vanwege de mogelijke voordelen voor de gezondheid, vooral in de context van veroudering en een lang leven. Deze stof is ook beroemd om zijn aanwezigheid in rode wijn, wat leidde tot een wijdverspreide interesse in de effecten ervan op de gezondheid en levensduur.

Potentiële voordelen van Resveratrol

 • Gezondheid van het hart: Resveratrol wordt verondersteld de cardiovasculaire gezondheid te ondersteunen, aangezien een onderzoek uit 2020 aantoonde dat het via verschillende mechanismen de endotheelfunctie verbetert, ontstekingen vermindert en bescherming biedt tegen de oxidatie van LDL-cholesterol, wat een cruciale factor is bij de ontwikkeling van atherosclerose.
 • Veroudering en levensduur: Studies suggereren dat resveratrol specifieke genen kan activeren die geassocieerd worden met een langere levensduur en de effecten kan nabootsen van calorierestrictie, een bekende factor in het verlengen van de levensduur in verschillende organismen. Verder concluderen de bevindingen dat het mechanismen kan beïnvloeden die betrokken zijn bij veroudering, zoals DNA reparatie, de productie van beschermende enzymen en de vermindering van ontstekingsprocessen.
 • Metabole voordelen: Er zijn aanwijzingen dat resveratrol de gevoeligheid voor insuline kan verbeteren en kan helpen bij het beheren van de bloedsuikerspiegel, volgens een onderzoek uit 2018, waardoor het een interessante stof is in de context van metabool syndroom en diabetespreventie.
 • Neurobescherming: Voorlopig onderzoek wijst erop dat resveratrol beschermende effecten kan hebben op de gezondheid van de hersenen, mogelijk het risico op neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer verminderend door de opbouw van plaques en oxidatieve stress in de hersenen te remmen.
Resveratrol for longevity

Aanbevolen dosering

De optimale dosering van resveratrolsupplementen kan variëren, maar de meeste onderzoeken suggereren voordelen binnen een bereik van 100-500 mg per dag. Het is belangrijk om te weten dat de absorptie en biologische beschikbaarheid van resveratrol laag kan zijn, en sommige producten zijn geformuleerd met versterkers om de opname te verbeteren.

2. NAD+ Boosters (NMN: Nicotinamide mononucleotide)

Nicotinamide mononucleotide (NMN) is een belangrijke voorloper van nicotinamide adenine dinucleotide (NAD+), een co-enzym dat essentieel is voor een groot aantal biologische processen. NAD+ speelt een centrale rol in energiemetabolisme, DNA-herstel en de regulatie van cellulaire en verouderingsprocessen, waardoor NMN-supplementatie een veelbelovende manier is om de levensduur en gezondheid te verbeteren.

Bronnen van NMN NMN is in kleine hoeveelheden aanwezig in voedingsmiddelen zoals avocado's, broccoli, kool, komkommers en edamame. Deze hoeveelheden zijn echter niet voldoende om het niveau van NAD+ in andere voedingsstoffen in het lichaam te beïnvloeden. Dit leidde tot de ontwikkeling van NMN-supplementen om de NAD+-niveaus in andere voedingsstoffen effectiever te verhogen dan met alleen voeding.

Hoeveel dagelijks te nemen

De optimale dosering van NMN wordt nog steeds onderzocht, waarbij menselijke studies nog steeds een breed scala aan doseringen onderzoeken. De meeste onderzoeken bij mensen hebben doseringen gebruikt variërend van 250 mg tot 1000 mg per dag, met veelbelovende resultaten wat betreft veiligheid en werkzaamheid. Individuele behoeften kunnen echter variëren en het is raadzaam om een arts te raadplegen om de juiste dosering te bepalen.

NAD+ Boosters for longevity

3. Spermidine: De sleutel tot celvernieuwing en een lang leven

Spermidine is een natuurlijk voorkomende stof die zowel in het lichaam als in verschillende voedingsmiddelen voorkomt. Het speelt een cruciale rol in autofagie, het celvernieuwings- en schoonmaakproces van het lichaam, dat gekoppeld is aan een langere levensduur.

 • Bronnen: Je kunt spermidine vinden in voedingsmiddelen zoals tarwekiemen, oude kaas, paddenstoelen en sojaproducten. Het is ook verkrijgbaar als voedingssupplement voor degenen die hun inname willen verhogen.
 • Voordelen: Door autofagie te bevorderen, helpt spermidine bij het behoud van cellulaire gezondheid, waardoor de levensduur mogelijk wordt verlengd en het algehele welzijn wordt verbeterd.
 • Dosering: Hoewel er geen richtlijn is voor de dosering van supplementen, is het opnemen van spermidinerijk voedsel in je dieet een veilige manier om van de voordelen te genieten.
Spermidine for longevity

4. Pterostilbeen: de antioxidant van de natuur

Pterostilbeen, een natuurlijke stof die verwant is aan resveratrol, wordt geroemd om zijn krachtige antioxidante werking. Deze stof zit in het hart van bosbessen en druiven en biedt een groot aantal voordelen voor de gezondheid.

 • Bronnen: Pterostilbeen is rijkelijk aanwezig in bosbessen en druiven en is ook verkrijgbaar als voedingssupplement, waardoor het gemakkelijk in je dagelijkse routine kan worden opgenomen.
 • Voordelen voor de gezondheid: Volgens recente onderzoeken blinkt pterostilbeen uit in zijn vermogen om de gezondheid van het hart en de cognitieve functie te ondersteunen, terwijl het een belangrijke rol speelt bij het tegengaan van veroudering. De antioxiderende eigenschappen helpen oxidatieve stress te bestrijden en dragen bij aan het algehele welzijn.
 • Aanbevolen dosering: Voor degenen die supplementatie overwegen, raden de eerste onderzoeken een dagelijkse inname van 50-250 mg aan. Dit bereik wordt aanbevolen om het volledige potentieel van pterostilbeen te benutten en tegelijkertijd de veiligheid en werkzaamheid te waarborgen.
Pterostilbene for longevity

5. Probiotica

Probiotica zijn levende micro-organismen, waaronder zowel bacteriën als gisten, die een groot aantal voordelen voor de gezondheid bieden, met name voor het spijsverteringsstelsel.

 • Natuurlijke bronnen: Deze nuttige microben zijn overvloedig aanwezig in gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt, kefir en zuurkool, en zijn ook verkrijgbaar in de vorm van supplementen.
 • Voordelen voor de gezondheid: Regelmatige consumptie van probiotica wordt in verband gebracht met de gezondheid van de darmen en een mogelijk langere levensduur, samen met een positieve invloed op het mentale welzijn.
 • Aanbevolen dosering: De juiste inname van probiotica kan aanzienlijk variëren afhankelijk van de specifieke stam. Het is essentieel om de productlabels te raadplegen voor richtlijnen en contact op te nemen met zorgverleners voor persoonlijk advies.

Ontdek vandaag nog de kracht van onze gloednieuwe Digest Capsules bij Naturecan - Een unieke mix van inuline, levende bacteriën waaronder LactoSpore®, vitaminen en Chloride dat bijdraagt aan een normale spijsvertering door de productie van zoutzuur in de maag (1), samen met Vitamine C en Vitamine D3 om de normale werking van het immuunsysteem te ondersteunen (2).

Naturecan probiotic capsules
Nu Kopen

6. Rosmarinus (Rosmarinezuur)

Rosmarinus officinalis, beter bekend als rozemarijn, is een kruid dat bekend staat om zijn aromatische en therapeutische eigenschappen. Een van de actieve bestanddelen, rosmarinezuur, is bestudeerd voor verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder de mogelijke invloed op de levensduur en de gezondheid. Hier lees je hoe rosmarinezuur deze gebieden zou kunnen beïnvloeden:

 • Antioxiderende eigenschappen: Volgens onderzoeken is rosmarinezuur een krachtige antioxidant die schadelijke vrije radicalen in het lichaam helpt neutraliseren. Door oxidatieve stress te verminderen, kan het helpen cellen te beschermen tegen schade die bijdraagt aan veroudering en de ontwikkeling van chronische ziekten.
 • Ontstekingsremmende effecten: Een onderzoek uit 2022 toonde aan dat chronische ontsteking in verband wordt gebracht met veel ouderdomsziekten. Van rozemarijnzuur is aangetoond dat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft, die mogelijk het risico op aandoeningen zoals hartaandoeningen, diabetes en Alzheimer verminderen en zo mogelijk bijdragen aan een langere levensduur.
 • Neuroprotectieve effecten: Er zijn aanwijzingen dat rosmarinezuur neuroprotectieve effecten heeft, die een rol zouden kunnen spelen bij het voorkomen of vertragen van de progressie van neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer en Parkinson. Dit zou kunnen bijdragen aan het behoud van de cognitieve functie en de kwaliteit van leven op oudere leeftijd.
 • Ondersteuning van metabolische gezondheid: Sommige onderzoeken suggereren dat rosmarinezuur gunstige effecten kan hebben op de metabole gezondheid, waaronder het verbeteren van de insulinegevoeligheid en het verminderen van het risico op obesitas en diabetes type 2. Een gezonde stofwisseling is cruciaal voor een lang leven en een gezond verouderingsproces.
Rosmarinus for longevity

7. Sirtuïne 6 (SIRT6): Cellulaire gezondheid verbeteren

SIRT6 behoort tot de sirtuin-familie, eiwitten die cruciaal zijn voor DNA-herstel, metabolismeregulering en veroudering. Het deacetyleert eiwitten, een essentieel proces voor cellulaire gezondheid en een lang leven.

Bronnen:

SIRT6 wordt endogeen geproduceerd en kan worden gestimuleerd door keuzes in levensstijl. Caloriebeperking, lichaamsbeweging en een dieet rijk aan polyfenolen (uit bessen, noten en rode wijn) verbeteren de werking.

Potentiële voordelen:

 • Levensduur: Dit speelt een vitale rol in DNA-herstel en het behoud van telomeren, wat bijdraagt aan de levensduur van cellen.
 • Metabolische gezondheid: Helpt bij het reguleren van de glucose- en vetstofwisseling, wat helpt bij het voorkomen van stofwisselingsziekten.
 • Ontstekingsreductie: Betrokken bij het onderdrukken van ontstekingsreacties, waardoor aanverwante ziekten mogelijk worden verminderd.
Sirtunin 6 for longevity

Dosering: Een directe dosering van SIRT6 is niet van toepassing, omdat het een gen-gecodeerd eiwit is. De activiteit wordt versterkt door een gezonde levensstijl. Er wordt voortdurend onderzoek gedaan naar activerende stoffen, waaronder polyfenolen en NAD+-precursoren zoals nicotinamide riboside (NR). SIRT6 is cruciaal voor het behoud van cellulaire gezondheid, met voordelen voor een lang leven, metabolische gezondheid en ontstekingscontrole. Hoewel het niet direct kan worden aangevuld, hebben levensstijl en voedingskeuzes een significante invloed op de activiteit ervan, waardoor betere gezondheidsresultaten worden bevorderd.

8. Metformin

Metformine is een receptgeneesmiddel dat voornamelijk wordt gebruikt om diabetes type 2 te behandelen. Het behoort tot een klasse van geneesmiddelen die bekend staan als biguaniden en werkt door de glucoseproductie in de lever te verlagen, de gevoeligheid van het lichaam voor insuline te verbeteren en de hoeveelheid suiker die door de darmen wordt opgenomen te verminderen.

Een opmerkelijk onderzoek is het lopende TAME-onderzoek (Targeting Ageing with Metformin), dat tot doel heeft te beoordelen of Metformine het begin van leeftijdsgerelateerde ziekten en aandoeningen kan vertragen, waarbij het zich effectief richt op het verouderingsproces zelf in plaats van op individuele ziekten. Deze studie en andere studies proberen meer concreet bewijs te leveren over het potentieel van Metformine om de levensduur bij mensen te verlengen.

Hoewel het onderzoek veelbelovend is, is het belangrijk op te merken dat het gebruik van Metformine specifiek voor een langere levensduur nog steeds wordt onderzocht en dat er meer gegevens nodig zijn om de effecten en implicaties ervan in deze context volledig te begrijpen.

Bronnen: Metformine komt niet voor in natuurlijke bronnen en is alleen op recept verkrijgbaar. Het is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder tabletten, een langwerkende tablet en een vloeistof. Metformine wordt vaak verkocht onder merknamen als Glucophage, Glumetza en Fortamet.

Metformin for longevity

9. Rapamycine: Een uitgebreid overzicht met de nadruk op NMN-synergie

Zowel rapamycine als NMN staan in de schijnwerpers in studies naar een langere levensduur, zij het via verschillende mechanismen. NMN, een voorloper van NAD+ (Nicotinamide Adenine Dinucleotide), is cruciaal voor het verbeteren van het cellulaire energiemetabolisme en het repareren van DNA. Samen met de mTOR-remming van rapamycine bieden deze verbindingen een veelzijdige aanpak voor het vertragen van het verouderingsproces, het verbeteren van de stofwisseling en het verlengen van de levensduur.

Belangrijkste voordelen:

 • Immunosuppressie: Rapamycine wordt effectief gebruikt om afstoting van orgaantransplantaten te voorkomen door de immuunrespons te dempen.
 • Veroudering en levensduur tegengaan: Het is veelbelovend in het verlengen van de levensduur in diermodellen door de effecten van calorierestrictie na te bootsen.
 • Neurobescherming: Vroeg onderzoek suggereert potentiële voordelen tegen neurodegeneratieve ziekten door autofagie te bevorderen.
 • Synergetische effecten met NMN: De combinatie van rapamycine en NMN wordt onderzocht op hun complementaire rol in het ondersteunen van de levensduur en het tegengaan van leeftijdsgerelateerde achteruitgang.
Rapamycin om ouder te worden

10. Fisetine

Fisetine heeft de aandacht getrokken in het onderzoek naar een lang leven vanwege zijn vermogen om senescentie te beïnvloeden, een toestand van cellulaire veroudering waarbij cellen zich niet meer delen. Door de last van senescente cellen te verminderen, kan fisetine mogelijk helpen bij het verlichten van leeftijdsgerelateerde weefseldisfunctie en een gezondere veroudering bevorderen.

Dit effect, gecombineerd met de antioxiderende eigenschappen, maakt fisetine tot een veelbelovende stof in de zoektocht naar het verlengen van de levensduur.

Belangrijkste voordelen:

 • Senolytische activiteit: Fisetin staat bekend om zijn vermogen om selectief de dood van senescente cellen te induceren, waardoor de algehele celfunctie verbetert en leeftijdgerelateerde weefseldegeneratie vermindert.
 • Antioxiderende en ontstekingsremmende effecten: Het bestrijdt oxidatieve stress en ontstekingen, twee belangrijke oorzaken van veroudering en chronische ziekten.
 • Neurobescherming: Er zijn aanwijzingen dat fisetine mogelijk een beschermende werking heeft tegen neurodegeneratieve ziekten, mogelijk door de antioxiderende werking en het vermogen om de hersenfunctie te verbeteren.

Hoe supplementen voor een lang leven kiezen en gebruiken

 • Raadpleeg zorgverleners: Overleg altijd met uw arts voordat u met een supplementenkuur begint.
 • Kwaliteit is belangrijk: Kies voor supplementen van gerenommeerde fabrikanten met een transparante herkomst van ingrediënten.
 • Integratie van levensstijl: Supplementen moeten een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende slaap aanvullen.

De wetenschap achter een lang leven

In essentie probeert de wetenschap van een lang leven de biologische mechanismen te begrijpen die bijdragen aan veroudering en hoe deze factoren kunnen worden verzacht om zowel de levensduur als de gezondheid te verbeteren. Onderzoek op dit gebied verkent verouderingsprocessen in verschillende aspecten, waaronder genetica, cellulaire senescentie, telomeerlengte en de invloed van levensstijlfactoren zoals voeding, lichaamsbeweging en stressmanagement.

De rol van levensstijl en genetica

Levensverwachting wordt beïnvloed door een combinatie van genetica en keuzes in levensstijl. Hoewel genetische factoren ervoor kunnen zorgen dat mensen langer leven, zijn keuzes in levensstijl cruciaal. Gezonde voeding, regelmatige lichaamsbeweging, stressvermindering en het vermijden van schadelijke gewoonten zoals roken en overmatig alcoholgebruik kunnen aanzienlijk bijdragen aan het verlengen van iemands levensduur en het verbeteren van de algehele gezondheidskwaliteit.

De invloed van moderne geneeskunde en technologie

Vooruitgang in de medische wetenschap en technologie heeft ook een cruciale rol gespeeld in het terugdringen van sterfte en het verlengen van de gemiddelde levensverwachting. Innovaties in de gezondheidszorg, van vaccins en antibiotica tot moderne chirurgische technieken en het beheer van chronische ziekten, hebben het sterftecijfer door infectieziekten drastisch verlaagd en de resultaten voor verschillende gezondheidsaandoeningen verbeterd.

Levensverwachting en levenskwaliteit

Uiteindelijk ondersteunt het streven naar een gezonde levensduur het gezond ouder worden en gaat het niet alleen om het toevoegen van meer jaren aan het leven, maar om het toevoegen van meer leven aan die jaren. Het gaat erom de levenskwaliteit te verbeteren, de lichamelijke en geestelijke gezondheid op peil te houden en ervoor te zorgen dat mensen onafhankelijk en waardig kunnen leven terwijl ze ouder worden.

De rol van levensstijl en genetica

Wat zijn telomeren en waarom zijn ze belangrijk?

Telomeren zijn de beschermende kapjes aan de uiteinden van onze chromosomen, die essentieel zijn voor het behoud van genetische stabiliteit. Na verloop van tijd worden telomeren korter, een proces dat samenhangt met veroudering en ziekte. Inzicht in telomeren biedt inzichten in hoe supplementen voor een lang leven kunnen bijdragen aan een gezonder en langer leven.

Waarom de trend naar supplementen voor een lang leven

De toenemende interesse in supplementen voor een lang leven wordt gedreven door een groeiend begrip van verouderingsmechanismen, zoals het verkorten van telomeren en mitochondriaal verval, en de wens om de kwaliteit van leven te verbeteren. Deze trend weerspiegelt een bredere verschuiving naar preventieve gezondheidszorg en gepersonaliseerde voeding.

Gezondheidssupplementen op maat voor een langere levensduur en meer welzijn

1. Omega-3 vetzuren: essentieel voor hart en hersenen

Omega-3 vetzuren zijn vitale voedingsstoffen die bekend staan om hun ontstekingsremmende effecten en die cruciaal zijn voor de ondersteuning van de hersenfunctie en de gezondheid van hart en bloedvaten. Op zoek naar onze snelst werkende CBD Capsule? Dan zijn onze Micellaire CBD Capsules de beste keuze voor jou! Deze capsules bevatten NovaSol technologie, hebben een hogere biologische beschikbaarheid en worden tot 16x sneller door het lichaam opgenomen dan andere producten.

 • Natuurlijke bronnen: Verkrijgbaar in vette vis, lijnzaad, chiazaad en als voedingssupplement.
 • Voordelen voor de gezondheid: Bevordert de gezondheid van het hart, de cognitieve functie en vermindert ontstekingen.
 • Aanbevolen dosering: 250-500 mg EPA en DHA per dag.
 • Naturecan biedt zowel omega-3-supplementen op basis van visolie als veganistische supplementen, om tegemoet te komen aan verschillende dieetvoorkeuren.
Nu Kopen
Naturecan Omega 3

2. Vitamine D: de zonneschijnvitamine voor immuunondersteuning

Vitamine D is van vitaal belang voor de gezondheid van de botten, het immuunsysteem en het verminderen van ontstekingen en wordt aangemaakt wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht.

 • Bronnen: Zonlicht, vette vis, verrijkt voedsel en supplementen.
 • Voordelen: Verbetert de gezondheid van botten en immuunsysteem en kan het risico op chronische ziekten verlagen.
 • Dosering: 600-800 IE per dag voor volwassenen, met aanpassingen voor specifieke behoeften.
Nu Kopen
Naturecan Vitamin D3

3. CBD olie en veroudering: Het antwoord van Naturecan op evenwicht en welzijn

Bij Naturecan zijn we toegewijd aan het aanbieden van hoogwaardige supplementen op maat om je gezondheid en algehele welzijn te ondersteunen. Verken ons assortiment om de perfecte aanvulling op je dagelijkse gezondheid te vinden. Als je nieuw bent in de wereld van CBD, raden we je aan te beginnen met een CBD-olie met een lage sterkte van 5-10%.

Nu Kopen
Naturecan CBD Olie

4. Collageensupplementen: Fundament van jeugdige vitaliteit

Collageen, een belangrijk eiwit, ondersteunt de huid, botten en andere voedingsstoffen in het bindweefsel en helpt de stevigheid en elasticiteit ervan te behouden.

 • Natuurlijke bronnen: Geproduceerd door het lichaam, met bottenbouillon en dierlijke eiwitten als voedingsbronnen. Collageensupplementen geven een directe boost.
 • Voordelen voor de gezondheid: Verbetert de hydratatie van de huid, de gezondheid van de gewrichten en de botdichtheid.
 • Aanbevolen dosering: 5-15 gram collageenpeptiden per dag voor optimale voordelen.
Nu Kopen
Naturecan collageen poeder

5. Curcumine: De ontstekingsremmende edelsteen van kurkuma

Curcumine, de werkzame stof in kurkuma, heeft krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen.

 • Bron: Gewonnen uit kurkuma.
 • Voordelen voor de gezondheid: Vermindert ontstekingen, stimuleert de cognitieve functie en kan het risico op ziekten verlagen.
 • Optimale inname: 500-2000 mg kurkuma-extract per dag, gestandaardiseerd op een hoog gehalte aan curcumine.

De actieve curcumineformule van Naturecan is ontworpen om deze voordelen te maximaliseren.

Nu Kopen
Naturecan active curcumin

6. Co-enzym Q10 (Q10) Capsules: Vitaliserende antioxidant

CoQ10 is essentieel voor de energieproductie en werkt als antioxidant, waardoor het de gezondheid van het hart en de vitaliteit van de cellen ondersteunt.

 • Diverse Sources: Found in meats, fish, nuts, and as a supplement.
 • Health Advantages: Enhances heart health, reduces headaches, and boosts energy levels.
 • Optimal Dosage: 100-200 mg daily to leverage CoQ10's health-promoting effects.
Nu Kopen
Coenzyme Q10

7. Groene thee-extract: krachtige antioxidant

Het extract van groene thee, een krachtig concentraat van groene theebladeren, is rijk aan antioxidanten, met name catechinen, die bekend staan om hun gezondheidsbevorderende eigenschappen.

 • Natuurlijke bronnen: Rechtstreeks geëxtraheerd uit de bladeren van groene thee, waardoor een hoge concentratie van de heilzame bestanddelen wordt gegarandeerd.
 • Voordelen voor de gezondheid: Regelmatige inname is gekoppeld aan mogelijk gewichtsverlies, verbeterde cognitieve prestaties en een verlaagd risico op kanker.
 • Voordelen voor de gezondheid: Regelmatige inname is gekoppeld aan mogelijk gewichtsverlies, verbeterde cognitieve prestaties en een verlaagd risico op kanker.
Nu Kopen
Green coffee extract

8. Astaxanthine: De super antioxidant van de natuur

Astaxanthine is een keto-carotenoïde die bekend staat om zijn uitzonderlijke antioxiderende eigenschappen die oxidatieve stress en cellulaire schade bestrijden.

 • Primaire bronnen: Deze krachtige verbinding komt van nature voor in mariene bronnen zoals zalm en forel, bepaalde soorten algen en is ook verkrijgbaar in de vorm van geconcentreerde supplementen.
 • Belangrijkste voordelen: De consumptie ervan wordt in verband gebracht met tal van gezondheidsvoordelen, waaronder het bevorderen van de vitaliteit van de huid, het verminderen van ontstekingsreacties en het versterken van de gezondheid van de ogen.
 • Aanbevolen dosering: Onderzoek ondersteunt een dagelijkse inname variërend van 4 tot 12 mg om het volledige spectrum van gezondheidsvoordelen van astaxanthine effectief te benutten.

9. Vitamine B-complex: Voor alertheid en energie

Het vitamine B-complex bevat acht B-vitamines die een essentiële rol spelen bij de energieproductie, hersen- en immuunfunctie en celstofwisseling.

 • Bronnen: Volle granen, vlees, eieren, zuivelproducten, peulvruchten, zaden, noten en supplementen.
 • Voordelen: Ondersteunt het energieniveau, de gezondheid van de hersenen en de celstofwisseling.
 • Dosering: Varieert per specifieke B-vitamine; over het algemeen wordt aangeraden de ADH-richtlijnen te volgen of een zorgverlener te raadplegen.
Nu Kopen
Vitamine B12

10. Biotine: essentieel voor glans en vitaliteit

Biotine, ook bekend als vitamine B7, speelt een cruciale rol bij het behoud van stralend haar, een soepele huid en sterke nagels. Naast de schoonheidsvoordelen is het cruciaal voor het optimaliseren van de energiestofwisseling.

 • Natuurlijke bronnen: Neem biotinerijk voedsel op in je dieet voor een natuurlijke boost. Uitstekende bronnen zijn onder andere eieren, een verscheidenheid aan noten en zaden en lever, voor een evenwichtige inname.
 • Belangrijkste voordelen: Biotine kan uitblinken in het stimuleren van de stofwisseling van het lichaam, terwijl het de gezondheid van je haar, huid en nagels voedt en een algehele gloed en vitaliteit bevordert.
 • Aanbevolen dosering: Voor volwassenen wordt een dagelijkse inname van 30 microgram (mcg) aanbevolen om aan je voedingsbehoeften te voldoen en lichaamsfuncties effectief te ondersteunen.

FAQs

Longevity

1. Wat is het verschil tussen levensduur en gezondheid?

Langlevendheid verwijst naar de lengte van het leven van een individu, terwijl levensduur het deel van het leven is dat in goede gezondheid wordt doorgebracht, vrij van chronische ziekten en handicaps.

2. Hoe kan ik mijn levensduur verbeteren?

Het verbeteren van je gezondheid op lange termijn bestaat uit een combinatie van een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging, voldoende slaap, stressmanagement en het vermijden van schadelijke gewoonten zoals roken en overmatig alcoholgebruik.

3. Zijn er bewezen strategieën om langer te leven?

Hoewel er geen toverformule is die een lang leven garandeert, kunnen een gezonde levensstijl, genetische factoren, goede slaap en een gevarieerd dieet (mogelijk inclusief bepaalde supplementen) bijdragen aan een langer leven. Lopend onderzoek is erop gericht om beter te begrijpen hoe je een lang leven veiliger en effectiever kunt verlengen en bevorderen.

Cellulaire veroudering

4. Wat veroorzaakt cellulaire veroudering?

Celveroudering wordt beïnvloed door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren, waaronder DNA-schade, telomeerverkorting, oxidatieve stress en de accumulatie van senescente cellen.

5. Kunnen we cellulaire veroudering terugdraaien?

Sommige onderzoeken suggereren dat ingrepen zoals calorierestrictie, lichaamsbeweging en bepaalde supplementen cellulaire verouderingsprocessen kunnen vertragen. Het omkeren van cellulaire veroudering blijft echter een complexe uitd

Longevity Supplements

6. Supplementen om ouder te worden voor een lang leven

Populaire supplementen zijn onder andere resveratrol, NAD+ boosters (zoals NMN en NR), omega-3 vetzuren, curcumine, spermidine en antioxidanten zoals vitamine C en vitamine E.

7. Werken supplementen voor een lang leven echt?

De doeltreffendheid van supplementen voor een lang leven kan sterk variëren en er is meer onderzoek nodig om hun impact volledig te begrijpen. Sommige kunnen gezondheidsvoordelen bieden, maar ze zouden een gezonde levensstijl niet moeten vervangen.

8. Zijn er risico's verbonden aan het nemen van supplementen voor een lang leven?

Zoals bij elk supplement, kunnen er risico's aan verbonden zijn, vooral als ze in hoge doses of in combinatie met bepaalde medicijnen genomen worden. Het is belangrijk om een arts te raadplegen voordat u met een nieuw supplementenprogramma begint.

Algemeen

9. Welke rol speelt genetica bij een lang leven?

Genetica kan de levensduur beïnvloeden, maar levensstijl en omgevingsfactoren spelen ook een belangrijke rol. Men denkt dat genetica verantwoordelijk is voor ongeveer 20-30% van iemands potentiële levensduur.

10. Kunnen voeding en lichaamsbeweging echt invloed hebben op mijn levensduur?

Ja, een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging behoren tot de belangrijkste factoren die je kunt beheersen om je levensduur te verbeteren. Ze helpen het gewicht te beheersen, verminderen het risico op chronische ziekten, verminderen ontstekingen en houden de lichamelijke en geestelijke gezondheid op peil.

11. Wat is de belangrijkste factor om lang en gezond te leven?

Er is niet één belangrijke factor; in plaats daarvan is het een combinatie van gezonde voeding, regelmatige lichaamsbeweging, mentaal welzijn, sociale contacten en preventieve gezondheidsmaatregelen.

12. Welke invloed hebben stress en slaap op een lang leven?

Chronische stress en slecht slapen kunnen de gezondheid negatief beïnvloeden en de levensverwachting verkorten door gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, diabetes en obesitas te verergeren. Het beheersen van stress en zorgen voor voldoende slaap van goede kwaliteit zijn ook cruciaal voor een gezonde levensduur.

Conclusie

Supplementen voor een lang leven bieden veelbelovende mogelijkheden om de levensduur te verlengen en het verouderingsproces te vertragen. Ze zijn echter het meest effectief als ze gebruikt worden als onderdeel van een holistische benadering van gezondheid, inclusief dieet, beweging en aanpassingen in de levensstijl. Naarmate het onderzoek zich verder ontwikkelt, zal ook ons begrip van de rol van deze supplementen in het bevorderen van een langer en gezonder leven toenemen.